JONGEREN AAN HET WOORD


ERVARINGEN

 

Miguel, 13 jaar
De eerste dag hier was is wat triest, omdat ik mijn dieren thuis niet meer ging zien.  In de Luwte hebben we ook twee kleine kippen, ze zijn nog klein, maar zullen nog wel groeien. Ik vind het wel stom en kinderachtig dat je hier in de Luwte geen dieren mag hebben.
We gaan veel op activiteiten. Met de honden van het asiel gaan wandelen vind ik het leukst.
Het zijn hier voor de rest wel sjieke gasten die hier rondlopen. Mijn eerst week hier was tof met de gasten, maar na twee weken zijn er weer al heel wat weg daarvan, dat is wel jammer.

Kenji 15 jaar
De dag voor ik aankwam was ik zenuwachtig. Ik wist niet wat te verwachten want dat was de eerst keer dat ik in zoiets kwam te zitten. Toen ik daar aankwam waren de zenuwen al een beetje verdwenen. Ik zit nu praktisch een week in de Luwte en het geeft veel ontspanning. Even weg van de problemen thuis doet deugd. We hebben redelijk veel te doen. We kunnen tv kijken, op de P.C. , op de play station, tafelvoetbal, ping-pong en we gaan bijna elke dag ergens naartoe, naar een meer, gaan poolen vb. Je mag roken vanaf 14 jaar maar alleen met toestemming van je moeder/vader/voogd. Vanaf 16 jaar mag je roken zonder toestemming. Ik zit hier nu een week en voel met thuis.